tisdag 28 oktober 2008

Bilbarnstol

Håller på och kikar en ny bilstol till Alexander och jag vet verkligen inte vad jag ska välja är ju jätte nöjd med actan som jag har till Oliver men vill ju prova något nytt oxå .HUr ska jag göra???????

11 kommentarer:

Anonym sa...

Prova en Britax Higway ;)

Malin och co. sa...

går den att ha både bakåt och framåt???

Anonym sa...

Jag köpte en brio zento till nya bilen. Fantastiskt enkel att montera/flytta mellan bilar. I övrigt känns den likadan som beSafe i kvaliteten, bara mindre krångel. Inget stödben heller.

Anonym sa...

Nej det är en rent bakåtvänd stol! Eftersom barn under 4 år ska sitta bakåtvända för deras nacke är inte utvecklade för en krock i framåtsittandes innan 4 års ålder!

Anonym sa...

Brio Zento rekomenderar jag inte :P Lovar att du får en mycket bättre stol om du tar en higway! Trust me!

Anonym sa...

När du sedan ska ha en stol till Oliver när han är 4, så skaffa en Britax/Römer Kid Plus eller Kid fix! Kostar runt 1795:- Men det är den abosult bästa stolen med bäst krockskydd!! Den går att använda upp till 12 år!
Britax Higway ligger runt 2295:- till 3000:- Beror på om det är någon kampanj på den eller inte.

Malin och co. sa...

jag vill ha en stol som går att göra till liggläge när barnet sitter i funkar det som det är på actan. Och jag vet väl att dom inte ska sitta framåtvända på en gång , men har man en stol som går att vända så slipper jag byta när Alex kommer på att han inte vill sitta baklänges längre.

Anonym sa...

Ja det kan du! Men det går inte att göra under färden som med actas. Utan du ställer in lutningen innan färden. Du har en britaxstol som heter secura den är ännu bättre. den är djupare och den går attt justera lutningen på under färden. Nej det förstår jag väl. Men om han nu inte vill sitta bakåt vid 2 års ålder och du får för dig att vända han framåt så är det inte spec bra. + att rent bakåtvända stolar är MYCKET säkrarae än kombinerade stolar som går att vända både framåt och bakåt!

Malin och co. sa...

Bara för att tala om hur dålig mamma jag är så har jag vänt på Oliver för det var helt omöjligt att få ungen att sitta kvar i stolen baklänges , han kröp snällt ur bältet sen så vände han på sig ändå. och det måste vara bra mycket värre än att ha vänt hela stolen. Så då vet du det:-)

Anonym sa...

zento går att vända och använda till 25 kilo(har jag för mig)

Anonym sa...

Jag har inte sagt att du är en dålig mamma! Jag sa bara vad som är farligt för barn under 4 år och kan skada dom för resten av deras liv. Det är därför man inte ska ha bilbarnsstolar som går att vända på för man vänder som för tidigt. Stödben är oxå något att rekomendera. Det gör stolen stabilare. Du får göra precis som du vill. Jag säger bara vad jag lärt mig av att jobbat med det!